Új parkolóhelyek a Kőszegi utcában

46 db új, közforgalmú parkolóhelyet alakított ki a SZOVA Zrt. a Kőszegi utca 11-17. és 23. szám alatti ingatlanok belső tömbjében. A zárt parkoló sorompós beléptetőrendszerrel működik, térfigyelő kamerákkal is felszerelt, biztonságos, igényes parkolási lehetőséget teremt a gépjárművezetők számára.

Szombathelyen mintegy 3000 fizető parkolóhely áll az autósok rendelkezésére. A Berzsenyi tér átalakításával megszűnt 56 darab, többek között ezeket a kieső helyeket pótolja a Kőszegi utca 11-17. és 23. alatti ingatlanok tömbbelsőjében kialakított 46 db közforgalmú parkolóhely.
A beruházás 55 millió forintba került, megvalósítása a Szent Márton emlékévhez kapcsolódó fejlesztések keretében vált lehetségessé.
Az újonnan létrehozott parkoló a Kőszegi utca 23. felől, az „APEH parkolón” keresztül, illetve a Kőszegi utca 11-17. felől, a már meglévő parkolón áthaladva közelíthető meg. A díjfizetés sorompós beléptető rendszerrel biztosított, melynél kizárt a büntetés lehetősége, hiszen a sorompó kilépéskor csak a parkolt idő alapján kiszámított díj megfizetése után engedi távozni az autóst, aki akár papírpénzzel, vagy paypass-os bankkártyával is rendezheti a parkolási díjat.
A parkolóban egy óra tartózkodás hétfőtől péntekig 8-18 óráig 240 forintba kerül, az esti órákban, 18-08 óráig 20 forint, ahogy hétvégén is. 10 ezer forintért pedig havi bérletet is lehet venni, amely nem rendszámhoz kötött, így egy családon belül több autóra is használható (egy időben ugyanakkor csak egy gépjármű tud a bérlettel parkolni).
A közforgalmú parkolók kialakításával egyidőben a területen a SZOVA Zrt. saját beruházásában 15 db zárt parkoló kiépítése valósult meg, amely a NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatósága szolgálati gépjárműveinek elhelyezésére szolgál.