Bővült a gyűjtőedények száma 10 szelektív szigeten

Társaságunk, a SZOVA Vagyonhasznosító és Városgazdálkodási Nonprofit Zrt., a Szombathelyi Hulladékgazdálkodási közszolgáltató, a SZOMHULL Kft. alvállalkozójaként végzi Szombathely területén a hulladékgyűjtő szigetek üzemeltetését.

2022. év elején felmérésre került a hulladékgyűjtő szigetek kihasználtsága, melynek során megvizsgáltuk, hogy mely szigetek bővítése indokolt, és hogy a bővítés megvalósítható-e ezeken a szigeteken. A felmérés során 11 gyűjtőszigetet találtunk, ahol indokolnak tartottuk a bővítést, és ezek közül 10 esetben ez műszakilag is megvalósítható volt.

Az érintett 10 sziget bővítése 2022. március 18-ig megtörtént: minden szelektív szigetre 1-1 darab 1.100 literes, felmatricázott gyűjtőedény került kihelyezésre a papír frakció számára.

2 sziget esetében a megközelíthetőség miatt szükségessé vált a cserje irtása, elvégzésére felvettük a kapcsolatot a SZOMPARK illetékeseivel.

A bővítéssel az alábbi szigetek érintettek:

- Rákóczi F. utca, Gázmű mellett,
- Belsikátor belső udvar,
- Dolgozók útja, Árkádia parkolója,
- Apáczai Cs. J. sétány és Kassák L. u. sarka,
- Nagy L. u. – Kodály Z. u. sarka,
- Faludi F. u. – Bakó J. u. sarka,
- Ernuszt K. u., ABC parkoló,
- Nárai külső u. 39. sz. házzal szemben,
- Diófa u. 5. sz. házzal szemben,

- Hunyadi J. u. 51. sz. ház mögött.

Felhívjuk a tisztelt lakosok figyelmét, hogy a szigeteken található hulladék az NHKV Zrt. tulajdonát képezi, azok, illetve azokból a fém frakció eltávolítása bűncselekménynek minősül.